BRÆNDER DU FOR EN LEVENDE SØNDAGSGUDSTJENESTE

Højmessen er navnet på den traditionelle søndagsgudstjeneste, som fejres i Folkekirken hver søndag. Vores højmesse foregår altid i Nazaret kirke. Her tror vi, at vores højmesse bliver mere levende og vedkommende højmesse, når vi alle bidrager med det, vi kan, så præsten ikke står for det hele selv. Derfor har vi mange frivillige involveret i vores højmesse.

DE FORSKELLIGE SLAGS FRIVILLIGE

Som frivillig kordegn hjælper man præsten med at få alt det praktiske i gudstjenesten til at glide. Kordegnen læser indgangsbøn, hjælper præsten med messehagler og stolaer, hjælper til med det praktiske ved nadveren og mange andre ting.

Vores forbønsteam tilbyder forbøn til folk, der måske har brug for hjælp til at sætte ord på ting, tanker og problemer over for Gud. Det foregår typisk i forbindelse med nadveren, hvor er forbeder stiller sig til rådighed.

For at vi ikke kun skal høre på præstens stemme under gudstjenesten, har vi gerne en frivillig til at læse dagens bibeltekst op

Vi har et team af frivillige, der bager nadverbrød til hver højmesse. Og nogen skal selvfølgelig sørge for, at der er kaffe på kanden til kirkekaffen efter gudstjenesten - det er der også frivillige til.

Endelig har vi også vores velkomstteam, som sørger for at tage godt imod alle, der kommer til gudstjeneste, så alle bliver mødt af et smil og får en salmebog i hånden.

Lovsangsgruppen medvirker desuden ved 1-2 højmesser om måneden.

De fleste teams koordineres af frivillige, og der er næsten altid brug for flere hænder. Så hvis du har lyst til at melde dig til at hjælpe med højmessen, så kontakt en af kirkens præster (se længere nede) - så vil de gerne hjælpe dig med at få kontakt til den rigtige person.

Ingen begivenheder fundet.

Tirsdag d. 15. maj inviterer Menighedsfællesskabet til Generalforsamling, hvor du kan få indblik i arbejdet i menighedens mange grupper og deres arbejde.[mere]


Igen i år deltager vi i DHL-stafetten i Fælledparken. Skal du løbe eller gå med?[mere]


Viser 1 til 2 af 3

Side 1

Side 2

Næste

DET SIGER DE FRIVILLIGE:

Her kan du læse et par udsagn fra nogle af de frivillige, som medvirker ved højmessen:

BIRGIT, MED I VELKOMSTTEAMET

Jeg blev rigtig glad, da jeg blev spurgt, om jeg ville have en opgave i kirken. Jeg valgte at sige ja til at være "velkommer". Jeg ved fra mit personlige liv og arbejde, hvor vigtigt det er at se den enkelte og få den enkelte til at føle sig hjemme og værdsat ved bl.a. at hilse personligt. Det tror jeg også er meget vigtigt i kirken, både for nye og "gamle".

Jeg elsker min lille opgave. Den kan "løses", mens jeg alligevel er til gudstjeneste. Og den er især vigtig for mig, fordi jeg ikke har mulighed for at bidrage med noget i løbet af ugen. Som en "sidegevinst" får du også sat ansigt på alle de mennesker, der kommer i kirken. I hvert fald dem, der kommer til tiden ;)

THERESE, MED I VELKOMSTTEAMET:

Min opgave som velkommer er at sørge for, at de folk, der kommer i kirken, føler sig budt indenfor, og mærker, at vi er glade for, at netop de er kommet. Derudover sørger vi for det rent praktiske ved indgangen til kirken; at alle har fået en salmebog og en folder, der fortæller, hvad der skal ske til gudstjenesten. Hvis nogen er usikre på noget, kan vi hjælpe dem på vej. 

Personligt betyder det at være velkommer, at jeg får set, hvem der kommer i kirke, og får hilst på dem alle. Det er en rigtig dejlig måde at begynde  gudstjenesten på.

Måske er dette også relevant for dig?

VIL DU VÆRE FRIVILLIG TIL HØJMESSEN? KONTAKT:

Jens Ole Christensen

Jens Ole Christensen
(Kirkebogsførende sognepræst)
Ryesgade 68a, 1. sal, 2100 København Ø
Tlf.: 42 48 92 81 
joc(@)km.dk

Træffes efter aftale.
Mandag er fridag.
"Præstens cafétid": Udvalgte fredage 16-17 på Shabaz - kom forbi og få en snak!