EN GUDSTJENESTE FOR ALLE

Højmessen er navnet på den almindelige søndagsgudstjeneste, som fejres i Folkekirken hver søndag. Her følges et temmelig fast forløb med salmer, trosbekendelse, prædiken, nadver, velsignelse og indimellem dåb. 

Vi har mange frivillige involveret i vores højmesse i forbindelse med tekstlæsning, forbøn, praktiske opgaver og nadver. 1-2 gange om måneden medvirker kirkens rytmiske band med lovsang til gudstjenesten som supplement til orgelmusikken. Indimellem medvirker også kirkens 2 børnegospelkor.

Det er ikke altid det sjoveste for menighedens yngste at skulle sidde stille en hel formiddag. Derfor har vi børnekirke opdelt i forskellige aldersgrupper under højmessen, hvor børnene kan hygge sig, synge, høre bibelhistorier og få sig en lille bid mad eller frugt.

Højmessen er en gudstjeneste for alle. Hvis du er ny i kirken, er du velkommen til at henvende dig til vores velkomstteam, som står i døren og byder velkommen. De vil altid gerne hjælpe dig til rette eller fortælle dig mere om kirken.

Højmessen finder sted hver søndag i Nazaret kirke fra 10.30-12. Der er som regel en kop kaffe nede i krypten efter gudstjenesten, hvor man kan få en hyggelig sludder med sidemanden.

Den første søndag i hver måned gør vi højmessen lidt ekstra festlig, spiser kirkefrokost sammen og lytter til relevant og livsnær bibelundervisning efter gudstjenesten. Læs mere om det her: Første søndag i måneden.

Frivillig til højmessen

Vi tror at vores højmesse bliver mere levende og vedkommende højmesse, når vi alle bidrager med det, vi kan, så præsten ikke står for det hele selv. Derfor har vi mange frivillige involveret i vores højmesse:

Som frivillig kordegn hjælper man præsten med at få alt det praktiske i gudstjenesten til at glide. Kordegnen læser indgangsbøn, hjælper præsten med messehagler og stolaer, hjælper til med det praktiske ved nadveren og mange andre ting.

Vores forbønsteam tilbyder forbøn til folk, der måske har brug for hjælp til at sætte ord på ting, tanker og problemer over for Gud. Det foregår typisk i forbindelse med nadveren, hvor er forbeder stiller sig til rådighed.

For at vi ikke kun skal høre på præstens stemme under gudstjenesten, har vi gerne en frivillig til at læse dagens bibeltekst op

Vi har et team af frivillige, der bager nadverbrød til hver højmesse. Og nogen skal selvfølgelig sørge for, at der er kaffe på kanden til kirkekaffen efter gudstjenesten - det er der også frivillige til.

Endelig har vi også vores velkomstteam, som sørger for at tage godt imod alle, der kommer til gudstjeneste, så alle bliver mødt af et smil og får en salmebog i hånden.

Lovsangsgruppen medvirker desuden ved 1-2 højmesser om måneden.

De fleste teams koordineres af frivillige, og der er næsten altid brug for flere hænder. Så hvis du har lyst til at melde dig til at hjælpe med højmessen, så kontakt en af kirkens præster (se længere nede) - så vil de gerne hjælpe dig med at få kontakt til den rigtige person.

01jul kl. 10:30

Højmesse

Højmesse ved Frederik Berggren Smidt

- foregår i Nazaret kirke

01jul kl. 10:30
08jul kl. 10:30

Højmesse

Højmesse ved Frederik Berggren Smidt. Prædikentekst i henhold til forsøgsordning: 2. …

08jul kl. 10:30
15jul kl. 10:30

Højmesse

Højmesse ved Frederik Berggren Smidt

- foregår i Nazaret kirke

15jul kl. 10:30
22jul kl. 10:30

Højmesse

Højmesse ved Jens Ole Christensen. Prædikentekst i henhold til forsøgsordning: 1. …

22jul kl. 10:30
29jul kl. 10:30

Højmesse

Højmesse ved Jens Ole Christensen

- foregår i Nazaret kirke

29jul kl. 10:30
05aug kl. 10:30

Højmesse

Højmesse ved Niels Underbjerg

- foregår i Nazaret kirke

05aug kl. 10:30
12aug kl. 10:30

Højmesse

Højmesse ved Jens Ole Christensen

- foregår i Nazaret kirke

12aug kl. 10:30

Måske er dette også relevant for dig?

For spørgsmål og information om højmessen, kontakt:

Jens Ole Christensen

Jens Ole Christensen
(Kirkebogsførende sognepræst)
Ryesgade 68a, 1. sal, 2100 København Ø
Tlf.: 42 48 92 81 
joc(@)km.dk

Træffes efter aftale.
Mandag er fridag.
"Præstens cafétid": Udvalgte fredage 16-17 på Shabaz - kom forbi og få en snak!